Τι είναι το MST?

Το DisplayPort 1.2 εισήγαγε ένα καινοτόμο και μοναδικό χαρακτηριστικό πολλαπλών ανεξάρτητων ροών βίντεο που ονομάζεται Multi Stream Transport (MST). Επιτρέπει στο σύστημα πηγής να στέλνει πολλαπλά ανεξάρτητα σήματα βίντεο σε μία έξοδο DisplayPort 1.2. Αυτό επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών οθονών μέσω μιας μοναδικής υποδοχής/εξόδου DisplayPort. Αυτή η λειτουργία απαιτεί είτε οθόνες που έχουν δυνατότητα σύνδεσης με αλυσίδα DisplayPort 1.2 είτε χρήση DisplayPort.
 
What is MST?

Πόσες οθόνες μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Ο αριθμός των υποστηριζόμενων οθονών καθορίζεται κυρίως από το διαθέσιμο εύρος ζώνης και φυσικά εξαρτάται επίσης από την ανάλυση σε κάθε οθόνη και όταν χρησιμοποιείτε ένα MST Hub, από τον αριθμό των εξόδων βίντεο του MST Hub σας.

Από μια θύρα DisplayPort 1,2 έως 4 x DisplayPort, μπορείτε να φτάσετε σε ανάλυση έως τις 4 οθόνες x 1920x1080 στα 60 Hz. Με την πρόσφατη εισαγωγή των κόμβων MST που υποστηρίζουν το DP1.4, η αύξηση του εύρους ζώνης επιτρέπει την επίτευξη αναλύσεων έως και 2 οθόνες με έως 4K στα 60Hz. Και με την πρόσθετη υποστήριξη του DSC1.2 μπορεί να επεκταθεί σε αναλύσεις 3 οθόνες x 4K στα 60Hz. Ο διανομέας MST CSV-7300 θα αποσυμπιέσει το σήμα DSC 1.2 από τη συσκευή πηγής, εφόσον αυτό υποστηρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για τον CSV-1550 μας με είσοδο USB C. Αυτό το προϊόν κάνει το ίδιο (3x 4K60Hz) εφόσον η πηγή υποστηρίζει την εναλλακτική λειτουργία DP1.4. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι τροφοδοτείται μέσω της σύνδεσης USB C, επομένως δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία.

 
Παράδειγμα σύνδεσης με τον Club3D CSV-6400
How many displays can I use?

Πως δουλεύει ακριβώς;

Η έξοδος DisplayPort της συσκευής σας θα πρέπει να είναι έκδοση 1.2 ή νεότερης ή θα υποστηρίζει Multi Steam Transport (συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή της GPU). Ο ελεγκτής προγράμματος οδήγησης γραφικών του συστήματός σας θα φροντίσει για τα υπόλοιπα, όπως τη ρύθμιση της θέσης της οθόνης, την ανάλυση κ.λ.π.

Η μεταφορά πολλαπλών ροών (MST) μπορεί να αξιοποιηθεί χρησιμοποιώντας δύο τύπους σχεδίων συστημάτων. Με οθόνες με δυνατότητα αλυσίδας, καθεμία από τις οθόνες στη διαμόρφωση daisy-chain, με εξαίρεση την τελευταία οθόνη στην αλυσίδα, η οποία πρέπει να διαθέτει δέκτες και πομπούς DisplayPort 1.2 προκειμένου να στέλνει και να λαμβάνει ροή βίντεο που απευθύνεται στον εαυτό της και στης άλλες της αλυσίδας. Μόλις η οθόνη εξαγάγει τη ροή βίντεο και ήχου που απευθύνεται σε αυτήν, στη συνέχεια θα μεταδώσει τις υπόλοιπες ροές βίντεο και ήχου στην αλυσίδα οθονών. Κάθε οθόνη με δυνατότητα αλυσίδας πρέπει να έχει γνώση ολόκληρης της αλυσίδας. Ο διανομέας MST θα χωρίσει το συνολικό εύρος ζώνης από μια έξοδο DisplayPort 1.2 και θα σας επιτρέψει να στείλετε έως και 4 ανεξάρτητα σήματα 1920x1080 στα 60 Hz. Τα Club 3D MST Hubs είναι σε θέση να διανέμουν αυτά τα σήματα βίντεο (με ήχο) στις συνδεδεμένες οθόνες. Η χρήση αυτού του τύπου διαμόρφωσης επιτρέπει επίσης τη χρήση οθονών με διαφορετικές εισόδους.
Για να υποστηρίξετε οθόνες με εισόδους όπως DVI ή HDMI, πρέπει να χρησιμοποιήσετε παθητικούς προσαρμογείς (Passive Adapters). Για χρήση οθονών με εισόδους VGA, ο προσαρμογέας μπορεί να είναι ενεργός (Active).

 
How Does it Work?
Πηγή στοιχείων: Club 3D